Nieuws

 • Sport Meetingpoint Heiloo

  Wethouder Rob Opdam open Sport Meetingpoint

  Lees meer
 • De Barre workout is booming!

  De Barre workout is booming! Topmodellen zweren al jaren bij Barre vanwege he...

  Lees meer
Meer nieuws

De allerleukste groepslessen bij Palestra Sports

Sporten in groepsverband is motiveren en geeft sociale verbondenheid. Onder begeleiding van onze deskundige instructeurs en instructrices bieden wij groeplessen voor iederen doelgroep. Hierbij staat plezier, kwaliteit en persoonlijk aandacht centraal.
Lees hieronder welke lessen wij allemaal aanbieden, wat de les inhoudt en welke les bij jou past. 

Ben je benieuwd op welke tijden de lessen worden aangeboden? Klik op de onderstaande buttons voor het rooster van Amsterdam of Heiloo

Rooster Amsterdam

Rooster Heiloo

 

Aero dance

Duur: 60 minuten
Waar: groepslessen zaal
Aero Dance is een group training met dansbewegingen, intensieve aerobics-training en energieke muziek onder leiding van een dans/fitnessinstructeur tijdens de training. Het is een geweldige manier om fit te worden en de stroom van endorfine die door je lichaam raast maakt het tot een stimulerende, verjongende en geestverruimende ervaring. Het is ook een geweldige manier om spanning, frustratie en angst los te laten. We beschouwen het graag als #dancetherapie.

Hoewel de les is ontworpen om intens te zijn, is ze ook ontworpen om je te kijken hoe je er voor staat. Je hoeft geen geweldige danseres te zijn, en je hoeft ook niet intensief fit te zijn, je hoeft alleen maar op te komen en jezelf 60 minuten te verliezen om te dansen.

Het is een dynamische ervaring, maar de training zelf is zo ontworpen en gestructureerd dat je je in je eigen tempo kunt bewegen, afhankelijk van je huidige conditie en krachtniveau. Als je even een adempauze nodig hebt, is dat prima. Als je in elke set 8 herhalingen krijgt in plaats van 16, is dat ook prima.


Barré

Duur: 60 minuten
Waar: groepslessenzaal
De Barre workout is booming! Topmodellen zweren al jaren bij Barre vanwege het krijgen van een slank en elegant lichaam. Hoewel Barre is afgeleid van ballet is ervaring met deze dans geen vereiste en mogen de spitzen en tutu’s gewoon thuis blijven. Dus ook de niet zo prima ballerina’s kunnen gewoon meedoen aan deze fijne les. Het is een populaire trainingsmethode waarin bewegingen uit Pilates, Yoga en klassiek en modern ballet worden gecombineerd. En het is super populair, want met deze workout krijg je gegarandeerd een slank en elegant lichaam zoals dat van een danser.
 

Body Stretch    

Duur: 60 minuten
Waar: groepslessen zaal
Deze Body & Mind stretchles is gericht op het rekken van alle spieren en de ontspanning van het hele lichaam. In deze les leer je alles over de juiste houding van je lichaam, veiligheidsregels van het strechen & ademhalingstechnieken. Je leert stretchoefeningen voor het hele lichaam.  De laatste 15 minuten van de les worden afgesloten met een meditatiesessie waarbij je je hele lichaam leert te ontspannen.
 

Bootcamp

Duur: 60 minuten
Waar: buiten (Rembrandt park)
Verzamelen: bij de balie in palestra
Bootcamp is een groepstraining die conditie- en krachtoefeningen combineert. Vrijwel altijd wordt de training in de buitenlucht gehouden. Tijdens bootcamp wordt er veel gebruik gemaakt van obstakels die in de omgeving aanwezig zijn, denk bijvoorbeeld aan bankjes, stoepranden, boomstronken en hekken. Ook kun wordt in bootcamplessen regelmatig in tweetallen of in kleine groepjes gewerkt, zodat je elkaar kunt gebruiken om bepaalde oefeningen uit te voeren.
De oefeningen die gedaan worden, kunnen sterk variëren. Dit ligt onder andere aan de instructeur, maar ook aan de leeftijd van de groep, het fitheidsniveau van de deelnemers en de mogelijkheden in de omgeving. Tijdens sommige bootcamplessen ga je bijvoorbeeld een flink stuk hardlopen, terwijl er ook lessen zijn waarin alles in een stevig wandeltempo wordt gedaan, zodat het ook voor minder fitte mensen haalbaar is.

Conditionele oefeningen zoals hardlopen of wandelen, worden in een bootcamples afgewisseld met krachtoefeningen. Doordat je de krachtoefeningen met je eigen lichaamsgewicht uitvoert en je niet vast zit op een apparaat, train je vaak een aantal spiergroepen tegelijk. Hiermee worden niet alleen je spieren, maar ook je coördinatie uitgedaagd.

Buikspierkwartier

Duur: 15 minuten
Waar: multifunctionele ruimte
Even 15 minuten alleen maar focus op jouw CORE (romp/buik/rug). Tijdens deze buikspiersessie komen de buikspieren aan de orde. Bovendien speelt de rug ook een rol. Stabiliteit van de romp (coretraining) wordt immers bepaald door de samenwerking van buik- en rugspieren. Buikspiersessies zijn voor iedereen en voor elk niveau: beginner, medium en gevorderd. 
 

Circuittraining

Duur: 60 minuten
Waar: multifunctionele ruimte
In het circuit train je o.a. in de functionele ruimte met verschillende materialen: fitnesstoestellen, losse gewichten, steps, sandbags, trainingsballen, stabilityballs, ropes, TRX-materiaal, elastieken en nog veel meer! Circuittraining is voor alle niveaus. Door de circuitvorm kan je zelf de intensiteit van je training bepalen. Het grote voordeel is ook dat je continu onder leiding van een instructeur traint, die corrigeert en uitleg geeft waar dat nodig is. Hierdoor zijn deze circuittrainingen ook uitermate geschikt voor deelnemers die geen of weinig fitness-ervaring hebben en lekker een uurtje willen zweten! Samen trainen is bovendien gewoon gezellig en motiverend. Wil je graag met leeftijdsgenoten trainen? We hebben ook speciale circuittrainingen voor 50-plussers.

Circuittraining 50+

Duur: 60 minuten
Waar: multifunctionele ruimte 
Bent u 50+  en vindt u het gezellig om met leeftijdsgenoten te trainen? Gezelligheid, verantwoord bewegen en in beweging blijven staan centraal in deze lessen. In het circuit train je met verschillende materialen: fitnesstoestellen, losse gewichten, steps, sandbags, trainingsballen, stabilityballs, touwen, elastieken in bijv. de functionele trainingsruimte. Circuittraining is voor alle niveaus.Door de circuitvorm kan je zelf de intensiteit van je training bepalen. Het grote voordeel is ook dat je continu onder leiding van een instructeur traint, die corrigeert en uitleg geeft waar dat nodig is. Hierdoor zijn deze circuittrainingen ook uitermate geschikt voor deelnemers die geen of weinig fitness-ervaring hebben en lekker een uurtje willen zweten. Samen trainen is bovendien gewoon gezellig en motiverend!
 

Combi-shape    

Duur: 60 minuten
Waar: groepslessen zaal
Deze les is zeer gevarieerd. Deze les is namelijk een combinatie van  shape, BBBB (borst, benen, billen & buik), fatburn aerobics en conditioneel steppen. Er wordt niet gesprongen in de les.  Alle spiergroepen worden getraind en ook de conditie komt aan bod. Simpele choreografie en veel herhalingen. Het eerste gedeelte van deze les bestaat uit conditionele aerobicsoefeningen (simpele choreografie). Daarna volgt een spiertraining voor het gehele lichaam met behulp van allerlei materiaal: o.a. steps, gewichten & dynabands. Conditie en de opbouw van kracht staan centraal.  In de combi-shape/total workout lessen lessen waarin een step gebruikt wordt ligt het accent op conditie. Pittige oefeningen op de step, met simpele choreografie en veel herhalingen.
 

Insanity

Duur: 60 minuten
Waar: groepslessen zaal
In deze les ga je conditioneel TO THE MAX. De les bestaat uit een mix van atletische oefeningen, cardio en ab- en core training. Insanity groepsles maakt gebruik van interval training, een afwisseling tussen cardio en krachtoefeningen. Door combinatie van hoge intensiteit oefeningen en korte rustperiodes, net lang genoeg om op adem te komen, wordt er maximaal calorieën verbrand. Je traint slechts met je eigen lichaam. Groepslessen Insanity zorgen voor uitputting, vetverbranding en weerstandstraining. Geen gewichten en ingewikkelde pasjes, maar veel variatie in korte tijHet vergt heel wat discipline en uithoudingsvermogen om deze work-out helemaal af te ronden: je moet er erg gemotiveerd voor zijn! Wie durft?  Deze groepsles is geschikt voor meer gevorderde deelnemers met een goede basis-conditie. Deze les is niet geschikt voor deelnemers met blessures of bij chronische gezondheidsklachten (bijv. hartklachten).
 

Fluid Power Circuit

Duur: 60 minuten
Waar: multifunctionele ruimte
Palestra Sports Presents … Als eerste club in de Benelux! 
No Limits from Cardio to Power! De FluidPowerZone is een reeks fitnessapparaten met waterweerstand, ontworpen voor training in elke zone: cardio, Power, strenght of snelheid. De perfectie van innovatie en biomechanica zorgt voor cardiotraining met lichte weerstand tot explosieve piekkrachttraining. Van revalidatie tot Topsport …. There are no limits!

Uniek in Nederland! Dare the fluid Power Zone at Palestra Sports Amsterdam

Kickboks/pads training

Duur: 60 minuten
Waar: groepslessen zaal
De kickboks/pads trainingen zijn gericht op zowel kickboksen als een full-body cardio workout met contactelementen. Ontwikkelen van techniek, conditie en coördinatievermogen staan hierbij centraal. Daarnaast wordt er getraind met stootkussens en pads.

De kickbokstrainingen zijn zeer dynamisch en geven veel voldoening. Het is goed voor je conditie, lenigheid, reactievermogen en zelfvertrouwen. Omdat zowel met boven- als onderlichaam wordt gewerkt, worden alle spiergroepen intensief getraind. De kickbokstrainingen bij Palestra Sports zijn laagdrempelig en voor iedereen toegankelijk, ongeacht je leeftijd, conditie of niveau
 

Pilates

Duur: 60 minuten
Waar: groepslessen zaal
Pilates is een totale lichaamsoefening. Een trainingsvorm voor lichaam en geest die zorgt voor bewustwording, souplesse en spierkracht. Pilates is een bewegingsleer die het midden houdt tussen Yoga (bewustwording en souplesse) en BBBB: buik, billen, benen, borst (spierkracht).  Pilates werkt preventief en is ook uitermate geschikt bij herstel. Pilates trainingen zijn niet aan leeftijd, fitheidsniveau of geslacht gebonden.
 

Power combat

Duur: 60 minuten
Waar: groepslessen zaal
Can you kick it? Ontlaad al je stress met Power Combat! Power Combat is een zeer dynamische groepsles op muziek. In de les maak je gebruik van bokspalen en speciale handschoenen.  Met behulp van de bokspalen leer je verschillende stoot- en traptechnieke, op het tempo van muziek. De technieken worden in een rustig tempo aangeleerd en zijn geschikt voor zowel beginners als gevorderden: iedereen kan z'n eigen niveau kiezen. In deze les werk je aan conditie, spierkracht in armen en benen en verbrand je een hoop calorieën. Bovendien kan je na een dag hard werken even stress ontladen. De les is geschikt voor zowel dames als heren. Er komt geen moeilijke choreografie aan te pas en dus  ook geen ingewikkelde pasjes! Belangrijk: in deze les wordt NIET met een tegenstander 'gespard'. 
 

Powerpump

Duur: 60 minuten
Waar: groepslessen zaal
Vet verbranden, strakker EN sterker worden? Na een korte warming-up gaat de les over in fitness op muziek. Terwijl de (kracht)oefeningen zorgen voor een veilige en effectieve training, zorgt de muziek voor plezier en motivatie. Tijdens de training komen alle spiergroepen uitgebreid aan bod. De meeste oefeningen worden uitgevoerd met een speciale halterstang, genaamd 'barbell'. Het gewicht van deze barbell kunt u met behulp van schijven zelf zwaarder of lichter maken. Nog een groot voordeel van Power Pump: iedereen kan zijn eigen gewicht bepalen en beginners en gevorderden kunnen dus naast elkaar meedoen. Ook ideaal voor mannen die afwisseling willen van hun training in de fitnesszaal.
 

Shape

Duur: 60 minuten
Waar: groepslessen zaal
In deze gevarieerde maak je gebruik van diverse materialen (o.a.dumbells, elastieken) en je traint vooral BBBB (borst, benen, billen & buik) en je conditie door fatburn-aerobics. Door te shapen verbetert je conditie, verbrand je veel calorieen en bovendien werk je met gevarieerde oefeningen aan je spierkracht.  Er wordt niet gesprongen in deze lessen.  Alle spiergroepen worden getraind en ook de conditie komt aan bod. In deze les alleen simpele choreografie en veel herhalingen. Deze les is dan ook zeer geschikt als instaples voor beginners. 
 

Spinning

Duur: 60 minuten
Waar: groepslessen zaal
Stap op uw eigen spinningfiets en doe mee aan deze aantrekkelijke fietstocht die bol staat van muziek, entertainment en show!Laat u helemaal gaan en spin till you drop! U bepaalt zelf de intensiteit van uw work-out met een weerstandsknop en uw pedaalsnelheid. Spinning is een effectief fietsprogramma voor iedereen die wil afslanken, conditie wil verbeteren of een betere fietsprestatie wil neerzetten.
 

Step beginners

Duur: 60 minuten
Waar: groepslessen zaal
Dé workout op het bekende bankje. Door het continu op en afstappen van dit bkje (op verschillende manieren) is deze les zeer geschikt voor het trainen van conditie.  Je werkt tijdens de workout naar een simpele choreografie toe, waarbij je uithoudingsvermogen goed wordt uitgedaagd. De hoogte van de step is instelbaar. Hoe hoger de step hoe intensiever de workout.  Je bepaalt dus zelf hoe zwaar je traint.
 

Step gevorderd

Duur: 60 minuten
Waar: groepslessen zaal
Step to the Max! In deze gevorderde steples op het bekende verstelbare bankje werk je aan je step-skills en conditie op een pittig niveau. De choreografie is zeer uitdagend. Het tempo van de les is hoog. Voor step gevorderd is het dan ook handig als je al flink wat step-ervaring hebt opgedaan met choreografie van de basispassen: o.a. basis-pas, v-step, lunges, mambo, L-step, repeaters.  Ben je beginner of heb je nog nooit gestept? Kies dan de steples voor beginners.
 

Total Body Workout: 

Duur: 90 minuten
Waar: groepslessen zaal
De naam zegt het al: 90 minuten Total Body Workout. Deze supergevarieerde les van maar liefst 90 minuten combineert allerlei elementen uit verschillende lessen: Shape (low-impact moves, Step (simpele moves, veel herhalingen), Power Pump, BBBB (buik, billen, borst, benen), Body Stretch, Ontspanning, Je werkt dus aan o.a. uithoudingsvermogen, spierversterking, balans en lenigheid. Deze les is geschikt voor alle niveaus.

De lessen worden gegeven in een groep met een lekker tempo en afwisselingen. Je merkt hierbij direct dat de spieren in het hele lichaam met name de BBB getraind wordt. Tijdens het conditionele gedeelte van de les zal je oefeningen uitvoeren van basic steps, tae bo, dans en steps, afgewisseld met spierverstevigende oefeningen.

Bij de total body workout maakt het niet uit welk conditieniveau je hebt, jong of oud bent, iedereen mag participeren aan de lessen. Dus kan jij twee keer of meer de trap op en af lopen zonder buiten adem te raken? Dan zit je bij deze lessen wel goed. Het maakt niet uit wanneer je een beginner of gevorderde sporter bent want jij beslist zelf het niveau en intensiteit van het trainen.

Yoga

Duur: 60 minuten
Waar: groepslessen zaal
Werken aan je uithoudingsvermogen, je lichaam én een ontspannen geest? Begin dan met Yoga!  Yoga kun je zien als een methode die je leert de geest tot rust te brengen en de gezondheid te bevorderen. Fysiek zorgt yoga voor meer kwacht, uithoudingsvermogen en souplesse, zonder het lichaam te zwaar te belasten. Spanningen en energieblokkades kunnen op een natuurlijk manier wegvloeien. Door yoga zul je je niet allen lichamelijk fitter voelen, ook mentaal en amotioneel komt er meer energie en ruimte vrij. Door het bewust leren aanvoelen van de houdingen en bewegingen voer je ze naar eigen vermogen uit om de juiste spanning of ontspanning te vinden. 
 

Zumba

Duur: 60 minuten
Waar: groepslessen zaal
Zumba is snel, zwoel en sensueel. Zumba geeft ruimte voor creativiteit en improvisatie en is onweerstaanbaar.De meest populaire dansvorm van dit moment en een ideale training voor de taille spieren.De bewegingen zijn makkelijk te volgen en Zumba is een zeer effectieve calorieënverbrander met heel veel plezier.
 

Nieuws

 • Sport Meetingpoint Heiloo

  Wethouder Rob Opdam open Sport Meetingpoint

  Lees meer
 • De Barre workout is booming!

  De Barre workout is booming! Topmodellen zweren al jaren bij Barre vanwege he...

  Lees meer
Meer nieuws

Contact

Palestra Sports Amsterdam
Marius Bauerstraat 233 a+b
1062AK Amsterdam

020 - 615 03 14
 • Jeugdfonds Sport

  Klik hier voor meer informatie

  Klik hier voor meer inform
 • Doorlopende korting Amsterdam

  € 5 p/m korting in Amsterdam

  Nieuw bij Palestra Sports in Amsterdam! Ontvang € 5,00 korting per maand met de Amsterdamse Stadspas!

  Lees meer
 • Gratis Consult

  Gratis Consult

  Heb je fysieke klachten of moet je herstellen van een blessure? Vraag een Gratis Consult aan!

  Lees meer
 • Elly

  "Bij Palestra voel ik mij thuis. Ik vind de persoonlijke coaching erg prettig..."

  Elly
 • "Bij Palestra binnen stappen voelt als thuis komen bij mijn familie. Erg gezellige en persoonlijke sportschool. "

  Samantha