Nieuws

 • Compensatie corona periode

  Heb ik recht op compensatie? A: Een logische en terechte vraag in deze uitzo...

  Lees meer
 • Vier manieren om je kids thuis actief te houden

  Als je weinig ruimte hebt en toch je kids actief wilt houden, heb je daar wat...

  Lees meer
Meer nieuws

De allerleukste groepslessen bij Palestra Sports

Sporten in groepsverband is motiveren en geeft sociale verbondenheid. Onder begeleiding van onze deskundige instructeurs en instructrices bieden wij groeplessen voor iederen doelgroep. Hierbij staat plezier, kwaliteit en persoonlijk aandacht centraal.
Lees hieronder welke lessen wij allemaal aanbieden, wat de les inhoudt en welke les bij jou past. 

Ben je benieuwd op welke tijden de lessen worden aangeboden? Klik op de onderstaande buttons voor het rooster van Amsterdam of Heiloo

Rooster Amsterdam

Rooster Heiloo

 

Body Stretch    

Duur: 60 minuten
Waar: groepslessen zaal
Deze Body & Mind stretchles is gericht op het rekken van alle spieren en de ontspanning van het hele lichaam. In deze les leer je alles over de juiste houding van je lichaam, veiligheidsregels van het strechen & ademhalingstechnieken. Je leert stretchoefeningen voor het hele lichaam.  De laatste 15 minuten van de les worden afgesloten met een meditatiesessie waarbij je je hele lichaam leert te ontspannen.

Buikspierkwartier

Duur: 15 minuten
Waar: multifunctionele ruimte
Even 15 minuten alleen maar focus op jouw CORE (romp/buik/rug). Tijdens deze buikspiersessie komen de buikspieren aan de orde. Bovendien speelt de rug ook een rol. Stabiliteit van de romp (coretraining) wordt immers bepaald door de samenwerking van buik- en rugspieren. Buikspiersessies zijn voor iedereen en voor elk niveau: beginner, medium en gevorderd. 

Circuittraining

Duur: 60 minuten
Waar: multifunctionele ruimte
In het circuit train je o.a. in de functionele ruimte met verschillende materialen: fitnesstoestellen, losse gewichten, steps, sandbags, trainingsballen, stabilityballs, ropes, TRX-materiaal, elastieken en nog veel meer! Circuittraining is voor alle niveaus. Door de circuitvorm kan je zelf de intensiteit van je training bepalen. Het grote voordeel is ook dat je continu onder leiding van een instructeur traint, die corrigeert en uitleg geeft waar dat nodig is. Hierdoor zijn deze circuittrainingen ook uitermate geschikt voor deelnemers die geen of weinig fitness-ervaring hebben en lekker een uurtje willen zweten! Samen trainen is bovendien gewoon gezellig en motiverend. Wil je graag met leeftijdsgenoten trainen? We hebben ook speciale circuittrainingen voor 50-plussers.

Circuittraining 50+

Duur: 60 minuten
Waar: multifunctionele ruimte 
Bent u 50+  en vindt u het gezellig om met leeftijdsgenoten te trainen? Gezelligheid, verantwoord bewegen en in beweging blijven staan centraal in deze lessen. In het circuit train je met verschillende materialen: fitnesstoestellen, losse gewichten, steps, sandbags, trainingsballen, stabilityballs, touwen, elastieken in bijv. de functionele trainingsruimte. Circuittraining is voor alle niveaus.Door de circuitvorm kan je zelf de intensiteit van je training bepalen. Het grote voordeel is ook dat je continu onder leiding van een instructeur traint, die corrigeert en uitleg geeft waar dat nodig is. Hierdoor zijn deze circuittrainingen ook uitermate geschikt voor deelnemers die geen of weinig fitness-ervaring hebben en lekker een uurtje willen zweten. Samen trainen is bovendien gewoon gezellig en motiverend!

Combi-shape    

Duur: 60 minuten
Waar: groepslessen zaal
Deze les is zeer gevarieerd. Deze les is namelijk een combinatie van  shape, BBBB (borst, benen, billen & buik), fatburn aerobics en conditioneel steppen. Er wordt niet gesprongen in de les.  Alle spiergroepen worden getraind en ook de conditie komt aan bod. Simpele choreografie en veel herhalingen. Het eerste gedeelte van deze les bestaat uit conditionele aerobicsoefeningen (simpele choreografie). Daarna volgt een spiertraining voor het gehele lichaam met behulp van allerlei materiaal: o.a. steps, gewichten & dynabands. Conditie en de opbouw van kracht staan centraal.  In de combi-shape/total workout lessen lessen waarin een step gebruikt wordt ligt het accent op conditie. Pittige oefeningen op de step, met simpele choreografie en veel herhalingen.

Insanity

Duur: 60 minuten
Waar: groepslessen zaal
In deze les ga je conditioneel TO THE MAX. De les bestaat uit een mix van atletische oefeningen, cardio en ab- en core training. Insanity groepsles maakt gebruik van interval training, een afwisseling tussen cardio en krachtoefeningen. Door combinatie van hoge intensiteit oefeningen en korte rustperiodes, net lang genoeg om op adem te komen, wordt er maximaal calorieën verbrand. Je traint slechts met je eigen lichaam. Groepslessen Insanity zorgen voor uitputting, vetverbranding en weerstandstraining. Geen gewichten en ingewikkelde pasjes, maar veel variatie in korte tijHet vergt heel wat discipline en uithoudingsvermogen om deze work-out helemaal af te ronden: je moet er erg gemotiveerd voor zijn! Wie durft?  Deze groepsles is geschikt voor meer gevorderde deelnemers met een goede basis-conditie. Deze les is niet geschikt voor deelnemers met blessures of bij chronische gezondheidsklachten (bijv. hartklachten).

Pilates

Duur: 60 minuten
Waar: groepslessen zaal
Pilates is een totale lichaamsoefening. Een trainingsvorm voor lichaam en geest die zorgt voor bewustwording, souplesse en spierkracht. Pilates is een bewegingsleer die het midden houdt tussen Yoga (bewustwording en souplesse) en BBBB: buik, billen, benen, borst (spierkracht).  Pilates werkt preventief en is ook uitermate geschikt bij herstel. Pilates trainingen zijn niet aan leeftijd, fitheidsniveau of geslacht gebonden.

Power combat

Duur: 60 minuten
Waar: groepslessen zaal
Can you kick it? Ontlaad al je stress met Power Combat! Power Combat is een zeer dynamische groepsles op muziek. In de les maak je gebruik van bokspalen en speciale handschoenen.  Met behulp van de bokspalen leer je verschillende stoot- en traptechnieke, op het tempo van muziek. De technieken worden in een rustig tempo aangeleerd en zijn geschikt voor zowel beginners als gevorderden: iedereen kan z'n eigen niveau kiezen. In deze les werk je aan conditie, spierkracht in armen en benen en verbrand je een hoop calorieën. Bovendien kan je na een dag hard werken even stress ontladen. De les is geschikt voor zowel dames als heren. Er komt geen moeilijke choreografie aan te pas en dus  ook geen ingewikkelde pasjes! Belangrijk: in deze les wordt NIET met een tegenstander 'gespard'. 

Powerpump

Duur: 60 minuten
Waar: groepslessen zaal
Vet verbranden, strakker EN sterker worden? Na een korte warming-up gaat de les over in fitness op muziek. Terwijl de (kracht)oefeningen zorgen voor een veilige en effectieve training, zorgt de muziek voor plezier en motivatie. Tijdens de training komen alle spiergroepen uitgebreid aan bod. De meeste oefeningen worden uitgevoerd met een speciale halterstang, genaamd 'barbell'. Het gewicht van deze barbell kunt u met behulp van schijven zelf zwaarder of lichter maken. Nog een groot voordeel van Power Pump: iedereen kan zijn eigen gewicht bepalen en beginners en gevorderden kunnen dus naast elkaar meedoen. Ook ideaal voor mannen die afwisseling willen van hun training in de fitnesszaal.

Shape

Duur: 60 minuten
Waar: groepslessen zaal
In deze gevarieerde maak je gebruik van diverse materialen (o.a.dumbells, elastieken) en je traint vooral BBBB (borst, benen, billen & buik) en je conditie door fatburn-aerobics. Door te shapen verbetert je conditie, verbrand je veel calorieen en bovendien werk je met gevarieerde oefeningen aan je spierkracht.  Er wordt niet gesprongen in deze lessen.  Alle spiergroepen worden getraind en ook de conditie komt aan bod. In deze les alleen simpele choreografie en veel herhalingen. Deze les is dan ook zeer geschikt als instaples voor beginners.

Spinning

Duur: 60 minuten
Waar: groepslessen zaal
Stap op uw eigen spinningfiets en doe mee aan deze aantrekkelijke fietstocht die bol staat van muziek, entertainment en show!Laat u helemaal gaan en spin till you drop! U bepaalt zelf de intensiteit van uw work-out met een weerstandsknop en uw pedaalsnelheid. Spinning is een effectief fietsprogramma voor iedereen die wil afslanken, conditie wil verbeteren of een betere fietsprestatie wil neerzetten.

Step beginners

Duur: 60 minuten
Waar: groepslessen zaal
Dé workout op het bekende bankje. Door het continu op en afstappen van dit bkje (op verschillende manieren) is deze les zeer geschikt voor het trainen van conditie.  Je werkt tijdens de workout naar een simpele choreografie toe, waarbij je uithoudingsvermogen goed wordt uitgedaagd. De hoogte van de step is instelbaar. Hoe hoger de step hoe intensiever de workout.  Je bepaalt dus zelf hoe zwaar je traint.

Step gevorderd

Duur: 60 minuten
Waar: groepslessen zaal
Step to the Max! In deze gevorderde steples op het bekende verstelbare bankje werk je aan je step-skills en conditie op een pittig niveau. De choreografie is zeer uitdagend. Het tempo van de les is hoog. Voor step gevorderd is het dan ook handig als je al flink wat step-ervaring hebt opgedaan met choreografie van de basispassen: o.a. basis-pas, v-step, lunges, mambo, L-step, repeaters.  Ben je beginner of heb je nog nooit gestept? Kies dan de steples voor beginners.

Total Body Workout: 

Duur: 90 minuten
Waar: groepslessen zaal
De naam zegt het al: 90 minuten Total Body Workout. Deze supergevarieerde les van maar liefst 90 minuten combineert allerlei elementen uit verschillende lessen: Shape (low-impact moves, Step (simpele moves, veel herhalingen), Power Pump, BBBB (buik, billen, borst, benen), Body Stretch, Ontspanning, Je werkt dus aan o.a. uithoudingsvermogen, spierversterking, balans en lenigheid. Deze les is geschikt voor alle niveaus.

Yoga

Duur: 60 minuten
Waar: groepslessen zaal
Werken aan je uithoudingsvermogen, je lichaam én een ontspannen geest? Begin dan met Yoga!  Yoga kun je zien als een methode die je leert de geest tot rust te brengen en de gezondheid te bevorderen. Fysiek zorgt yoga voor meer kwacht, uithoudingsvermogen en souplesse, zonder het lichaam te zwaar te belasten. Spanningen en energieblokkades kunnen op een natuurlijk manier wegvloeien. Door yoga zul je je niet allen lichamelijk fitter voelen, ook mentaal en amotioneel komt er meer energie en ruimte vrij. Door het bewust leren aanvoelen van de houdingen en bewegingen voer je ze naar eigen vermogen uit om de juiste spanning of ontspanning te vinden. 

Zumba

Duur: 60 minuten
Waar: groepslessen zaal
Zumba is snel, zwoel en sensueel. Zumba geeft ruimte voor creativiteit en improvisatie en is onweerstaanbaar.De meest populaire dansvorm van dit moment en een ideale training voor de taille spieren.De bewegingen zijn makkelijk te volgen en Zumba is een zeer effectieve calorieënverbrander met heel veel plezier.

Nieuws

 • Compensatie corona periode

  Heb ik recht op compensatie? A: Een logische en terechte vraag in deze uitzo...

  Lees meer
 • Vier manieren om je kids thuis actief te houden

  Als je weinig ruimte hebt en toch je kids actief wilt houden, heb je daar wat...

  Lees meer
Meer nieuws

Contact

Palestra Sports Amsterdam
Marius Bauerstraat 233 a+b
1062AK Amsterdam

020 - 615 03 14
 • Jeugdfonds Sport

  Jeugdfonds Sport

  Klik hier voor meer informatie

  Klik hier voor meer inform
 • Voedingsapp VYTAL

  Voedingsapp VYTAL

  VYTAL is geen dieet maar een lifestyle

  Meer informatie
 • Doorlopende korting Amsterdam

  € 5 p/m korting in Amsterdam

  Nieuw bij Palestra Sports in Amsterdam! Ontvang € 5,00 korting per maand met de Amsterdamse Stadspas!

  Lees meer
 • Gratis Consult

  Gratis Consult

  Heb je fysieke klachten of moet je herstellen van een blessure? Vraag een Gratis Consult aan!

  Lees meer
 • Elly

  "Bij Palestra voel ik mij thuis. Ik vind de persoonlijke coaching erg prettig..."

  Elly
 • Samantha

  "Bij Palestra binnen stappen voelt als thuis komen bij mijn familie. Erg gezellige en persoonlijke sportschool. "

  Samantha