Nieuws

 • Sport Meetingpoint Heiloo

  Wethouder Rob Opdam open Sport Meetingpoint

  Lees meer
 • De Barre workout is booming!

  De Barre workout is booming! Topmodellen zweren al jaren bij Barre vanwege he...

  Lees meer
Meer nieuws

De Barre workout is booming!

De Barre workout is booming! Topmodellen zweren al jaren bij Barre vanwege het krijgen van een slank en elegant lichaam. Hoewel Barre is afgeleid van ballet is ervaring met deze dans geen vereiste en mogen de spitzen en tutu’s gewoon thuis blijven. Dus ook de niet zo prima ballerina’s kunnen gewoon meedoen aan deze fijne les.

Barre – spreek uit als bar, de accent aigu is niet nodig –  is overgewaaid (het zal ook niet anders) uit Amerika. Het is een populaire trainingsmethode waarin bewegingen uit Pilates, Yoga en klassiek en modern ballet worden gecombineerd. En het is super populair, want met deze workout krijg je gegarandeerd een slank en elegant lichaam zoals dat van een danser

Barre vond haar oorsprong al in 1959 dankzij de Duitse balletdanseres Lotte Berk. Na haar rugblessure bedacht ze een manier om haar dansroutine te combineren met haar rehabilitatie-oefeningen. Et voilá: Barre was born. Een Barre-workout transformeert een scala van fijne lessen zoals ballet, Pilates, yoga én cardio tot een heuse HIIT training waarbij de barre gebruikt wordt om de balans te houden. Snelle en vloeiende bewegingen worden afgewisseld met de zogeheten isometrische bewegingen – hierbij houd je het lichaam stil en span je specifieke spiergroepen aan. Na elke reeks wordt er gestretcht voor het creëren van een flexibel, fit en elegant lichaam. Tadaa, het lichaam van een danser! Toch sta je niet alleen maar aan de barre, vaak wordt er ook gebruikt gemaakt van extra materialen zoals fitness elastieken, balans ballen en worden er oefeningen op de mat gedaan. Typisch aan deze training is de elegantie en de flexibiliteit waardoor Barre dé ideale workout is om te combineren naast krachttraining en hardloopsessies.

Barre is de perfecte workout voor tussendoor
Een Barre les zal je waarschijnlijk (in tegenstelling tot bijvoorbeeld een bokstraining) niet badend in het zweet verlaten. Ideaal dus als je daarna door moet naar werk of een afspraak. Overigens betekent dat niet dat het geen effectieve workout is: door de kleine geïsoleerde bewegingen (‘pulses’) train je juist je spieren heel gericht, zonder dat je meteen buiten adem bent. Maar vergis je niet, na de les een trap op lopen is wel een stukje moeilijker!

Weinig kans op blessures
Omdat Barre een low impact workout is loop je minder risico op blessures. In tegenstelling tot snelle workouts zoals HIIT of Bootcamp is Barre veel minder belastend voor je gewrichten en spieren. Slim idee dus om Barre toe te voegen aan je normale workout routine, vooral als deze voornamelijk bestaat uit high impact trainingen.

Je wordt er niet bulky van
Doordat Barre uitgaat van veel herhalingen met weinig gewicht krijg je geen bulky spierdefinitie, zoals je dat bijvoorbeeld sneller krijgt van weighted squats of leg press oefeningen. Het resultaat van Barre: lange en getonede spieren.

Snel resultaat!
En nee, dan bedoelen we geen quick fix om binnen een paar weken in shape te komen, maar de resultaten van wekelijks een Barre-les ga je zeker snel merken. Zo verbetert je houding en kunnen pijntjes aan rug en nek sneller verdwijnen. Even geduld en benen worden strakker, armen meer getoned, billen gelift en natuurlijk een betere houding. Klinkt goed, niet? 

Geschikt voor ieder niveau
Don’t worry, je hoeft echt geen prima ballerina te zijn om mee te kunnen komen in een Barre-les. Doordat je de gewichtjes die je gebruikt gemakkelijk lager kunt pakken kan iedereen meedoen. Het leuke is dat je waarschijnlijk al snel verbetering ziet, zodat je ineens tóch dat setje herhalingen kunt afmaken en iets minder staat te trillen op je benen.

 

Nieuws

 • Sport Meetingpoint Heiloo

  Wethouder Rob Opdam open Sport Meetingpoint

  Lees meer
 • De Barre workout is booming!

  De Barre workout is booming! Topmodellen zweren al jaren bij Barre vanwege he...

  Lees meer
Meer nieuws

Contact

Palestra Sports Amsterdam
Marius Bauerstraat 233 a+b
1062AK Amsterdam

020 - 615 03 14
 • Jeugdfonds Sport

  Klik hier voor meer informatie

  Klik hier voor meer inform
 • Doorlopende korting Amsterdam

  € 5 p/m korting in Amsterdam

  Nieuw bij Palestra Sports in Amsterdam! Ontvang € 5,00 korting per maand met de Amsterdamse Stadspas!

  Lees meer
 • Gratis Consult

  Gratis Consult

  Heb je fysieke klachten of moet je herstellen van een blessure? Vraag een Gratis Consult aan!

  Lees meer
 • Elly

  "Bij Palestra voel ik mij thuis. Ik vind de persoonlijke coaching erg prettig..."

  Elly
 • "Bij Palestra binnen stappen voelt als thuis komen bij mijn familie. Erg gezellige en persoonlijke sportschool. "

  Samantha