Nieuws

 • Sport Meetingpoint Heiloo

  Wethouder Rob Opdam open Sport Meetingpoint

  Lees meer
 • De Barre workout is booming!

  De Barre workout is booming! Topmodellen zweren al jaren bij Barre vanwege he...

  Lees meer
Meer nieuws

Vier manieren om je kids thuis actief te houden

Als je weinig ruimte hebt en toch je kids actief wilt houden, heb je daar wat creativiteit voor nodig. Samantha geeft in dit stuk vier tips om kids binnenshuis actief, gezond en betrokken te houden.

1. maak speciale activiteitsplekken

Een boel kleine ruimtes maken samen één grote. Je kunt aan specifieke plekken in je huis een activiteit voor je kids koppelen. Denk bijvoorbeeld aan jumping jacks bij de voordeur, squatten bij de koelkast, of sit-ups naast hun bed. Je kunt er ook een spel van maken. Denk bijvoorbeeld aan mastermind: Jij maakt een kleurencode en de kids proberen de code te kraken door de oefeningen in de juiste volgorde uit te voeren. Elke kleur heeft zijn eigen oefening. Je kan dan zelf bepalen hoeveel herhalingen er bij elke oefening gedaan moeten worden.

Ze kunnen bijvoorbeeld ook op handen en voeten of zijwaarts van plek naar plek wandelen, in plaats van te sprinten.

2. maak een wedstrijd van oefeningen op de plaats

Kids blijven niet graag lang op één plek. Dit is echter een goed moment om ze te leren dat dat al hun energie ook kwijtkunnen zonder rond te razen. Leg yogamatten neer of markeer met tape vierkanten van lichaamsformaat op de vloer als visuele referentie voor een workoutzone (een voor jezelf en een voor elk kind). Doe wat eenvoudige oefeningen voor, zoals mountainclimbers, squats of planken. Laat ook de kids zelf een paar leuke oefeningen bedenken totdat jullie samen een workout in elkaar hebben gezet en maak er dan een AMRAP van (As Many Reps As Possible). Stel een tijd in en kijk wie er in die tijd de meeste rondes kan maken. Geef niet alleen punten voor de meeste rondes maar bijvoorbeeld ook voor het binnen de afgebakende zone blijven.

3. betrek je kids bij dagelijkse klusjes met beweging

Stofzuigen, de hond voeren, planten water geven - stuk voor stuk taken waarbij wat beweging komt kijken. En er is geen enkele reden om je kids er niet bij te betrekken. Laat je kids minstens een á twee keer per dag helpen bij een veilige, nuttige activiteit in huis waarbij je in de benen komt. Roep bijvoorbeeld 'Wie het eerst in de keuken is!' of zet muziek op in huis om iedereen wat enthousiaster te maken, want enthousiasme werkt aanstekelijk. "Kinderen leren goed door veel te herhalen. Door van zulke kleine dagelijkse activiteiten een routine te maken, help je ze een eind op weg voor later", aldus Samantha. Je hebt er bovendien geen extra ruimte voor nodig. 

4. Palestra Home Challenges

Dit is een perfect moment voor wat quality time met je kinderen. Je hoeft daarvoor niet naar een pretpark, op vakantie of bioscoop maar samen thuis zijn is al meer dan genoeg. Speel een spel met elkaar, dans in de woonkamer op muziek (just dance), of probeer samen de Palestra home challenges te doen. Kijk op onze instagram of facebook pagina voor alle challenges. 

 


 

Heb of ken je een kind dat (weer) graag bij ons op de club wil komen sporten, maar is de contributie een probleem? Wij werken samen met het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Het fonds betaalt de contributie en de benodigde spullen als je tijdelijk of langdurig weinig inkomen hebt. Klik hier voor meer informatie.

 

Nieuws

 • Sport Meetingpoint Heiloo

  Wethouder Rob Opdam open Sport Meetingpoint

  Lees meer
 • De Barre workout is booming!

  De Barre workout is booming! Topmodellen zweren al jaren bij Barre vanwege he...

  Lees meer
Meer nieuws

Contact

Palestra Sports Amsterdam
Marius Bauerstraat 233 a+b
1062AK Amsterdam

020 - 615 03 14
 • Jeugdfonds Sport

  Klik hier voor meer informatie

  Klik hier voor meer inform
 • Doorlopende korting Amsterdam

  € 5 p/m korting in Amsterdam

  Nieuw bij Palestra Sports in Amsterdam! Ontvang € 5,00 korting per maand met de Amsterdamse Stadspas!

  Lees meer
 • Gratis Consult

  Gratis Consult

  Heb je fysieke klachten of moet je herstellen van een blessure? Vraag een Gratis Consult aan!

  Lees meer
 • Elly

  "Bij Palestra voel ik mij thuis. Ik vind de persoonlijke coaching erg prettig..."

  Elly
 • "Bij Palestra binnen stappen voelt als thuis komen bij mijn familie. Erg gezellige en persoonlijke sportschool. "

  Samantha